Митрополит Симеон звершив Літургію у Могилів-Подільському благочинні

11 червня 2023 року, в Неділю всіх святих і в день пам'яті святителя Луки Кримського, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Снітків Могилів-Подільського району. Його Високопреосвященству співслужив настоятель храму, благочинний району протоієрей Олександр Казьміров та духовенство Вінницько-Барської та Вінницько-Тульчинської єпархій.

Під час Літургії підносилися молитви за Україну та перемогу Українського війська. Після завершення Літургії та молебню митрополит Симеон звернувся до присутніх у храмі архіпастирським повчанням.

Владика також подякував релігійній громаді за стійкість у відстоюванні свого права молитися рідною мовою у своєму храмі та належати до канонічної автокефальної Православної Церкви України. Це право віряни Сніткова виборювали впродовж трьох років, молячись на подвір'ї своєї церкви, куди їм не дозволяли входити прихильники московського патріархату.

Від імені парафіян протоієрей Олександр Казьміров подякував митрополиту Симеону за архіпастирський візит, молитви і благословення. Слід зауважити, що попереднє архієрейське богослужіння у храмі Сніткова відбулося 33 роки тому, у 1990 році, коли храм Різдва Богородиці був освячений.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал