У Хмільницькому районі архієрейським богослужінням відзначили п'яту річницю від дня заснування храму у с. Олександрівка

10 червня 2023 року, у день віддання свята П'ятдесятниці, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав Хмільницьке благочиння. Владика звершив Божественну літургію у храмі святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії у с. Олександрівка. Місцева релігійна громада цього дня відзначала п'яту річницю з дня освячення своєї сільської церкви. З цієї нагоди на богослужінні були присутні місцеві парафіяни, також фундатори і благодійники, які приїхали зі столиці України, волонтери, які разом з церковною громадою допомагають захисникам України.

За Літургією митрополиту співслужили настоятель храму протоієрей Віталій Яводчак, а також клірики Вінницько-Барської та Вінницько-Тульчинської єпархій. Під час богослужіння лунали прохання та молитви за Перемогу Українського війська.

Після Літургії та хресної ходи навколо храму митрополит Симеон звернувся до духовенства та вірян з архіпастирським повчанням. Також з нагоди першого малого ювілею храму Владика відзначив нагородами Православної Церкви України та своїми благословенними грамотами фундаторів, благодійників та активних парафіян. Зокрема Петро Васильович Онофрійчук був нагороджений медаллю "За жертовність і любов до України", а Наталія Степанівна Пастух отримала грамоту за сприяння захисникам України та жертовне служіння задля збереження Божого дару свободи.

Наприкінці урочистостей до митрополита Симеона звернувся настоятель парафії протоієрей Віталій Яводчак. Разом зі своєю громадою священник не так давно приєднався до Православної Церкви України. Від імені вірян о. Віталій подякував владиці Симеону за архіпастирський візит, молитву і благословення, а також привітав свого Архієрея з 16-ю річницею перебування на Вінницькій кафедрі, яку митрополит Симеон відзначав цього дня.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал