Престольне свято храму с. Непедівка. Богослужіння архієрейським чином

9 травня 2024 року, у Світлий Четвер та день пам'яті святителя і чудотворця Миколая, з нагоди престольного свята митрополит Вінницький і Барський Симеон разом з архієпископом Хмельницьким і Шепетівським Павлом та єпископом Житомирським і Овруцьким Паїсієм звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі с. Непедівка Хмільницького району. Владикам співслужило духовенство Вінницько-Барської єпархії та гості у священному сані. Під час богослужіння було піднесено молитви за перемогу Українського війська.

Після Літургії відбувся традиційний пасхальний хресний хід навколо храму. Митрополит Симеон привітав настоятеля протоієрея Валерія Кушніра та парафіян зі святом Пасхи Христової, а також з престольним святом парафії.

Владика також привітав фундатора і благодійника парафії Миколу Мельника з Днем тезоіменитства.

На завершення урочистостей архієреї та духовенство взяли участь в урочистому відкритті пам'ятних дошок, які встановили в центрі Непедівки на честь восьми загиблих у російсько-українській війні односельчан. Митрополит Симеон освятив пам'ятні дошки та звернувся до присутніх зі словом.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал