У храмі святителя Миколая, що у музеї Миколи Пирогова у Вінниці, була відслужена Божественна Літургія з нагоди престольного свята

6 грудня, в день свята святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, Чудотворця, була звершена Божественна Літургія у храмі святителя Миколая Чудотворця який знаходиться в Національному музеї-садибі імені Миколи Пирогова у Вінниці.

З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона святкове богослужіння відправив клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору архімандрит Софроній (Чуприна). Під час Літургії була прочитана молитва за Україну та українських військових, а також піднесено молитву за упокій видатного хірурга і мислителя Миколи Пирогова.

На богослужінні були присутні керівництво та співробітники музею, а також жителі мікрорайону «Пирогово». Після закінчення Літургії архімандрит Софроній виголосив проповідь та привітав усіх присутніх з престольним святом, після чого усі спустилися в усипальницю Миколи Пирогова де було відправлено панахиду.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал