Архіпастир звершив Літургію та молебень за сім'ю у Могилів-Подільському районі

22 вересня 2022 року, у день пам'яті святих Іоакима й Анни та святителя Феодосія, архієпископа Чернігівського, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у храмі святого великомученика Димитрія Солунського с. Морозівка Могилів-Подільського району. Архіпастирю співслужили священники Вінницько-Барської та Вінницько-Тульчинської єпархій. Під час богослужіння були піднесені молитви про Перемогу України та справедливий мир.

Згідно рішення Священного Синоду ПЦУ, 22 вересня відзначається День молитви за сім'ю. Тому після Літургії митрополит Симеон у співслужінні духовенства відправив молебень за українські родини.

Після молитви Архіпастир звернувся до парафіян з повчальним словом, у якому наголосив на важливості дотримання християнських чеснот у сімейному житті і вихованні дітей. Митрополит Симеон навів приклад батьків Пресвятої Богородиці Іоакіма і Анни, котрі були зразком благочестя, терпіння, молитви і віри, за які удостоїлися стати батьками Тієї, Яка народила Спасителя світу.

Владика навів приклади з життя сімей і закликав батьків бути відповідальними у вихованні дітей, а дітей - не забувати і любити своїх батьків і піклуватися за них у старості.

Митрополит Симеон привітав вірян з річницею заснування храму (відпустом), а настоятеля протоієрея Олександра Казьмірова - з Днем народження, який священник відзначав 21 вересня.

Насамкінець було проголошено многоліття настоятелю, парафіянам та усім українським родинам.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

print the material