Богослужіння з нагоди престольного свята мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії

30 вересня 2022 року, в день пам'яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у храмі на честь цих святих, що розташований на території готельного комплексу "Гостевія" поблизу Вінниці.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Вінницького району архімандрит Дорофей (Маркевич), благочинний Козятинського благочиння протоієрей Валерій Кушнір та клірики Спасо-Преображенського кафедрального собору. За богослужінням молилася настоятельниця вінницького Благовіщенського жіночого монастиря ігуменя Єликоніда (Воєвода). Під час Літургії підносилилися молитви за захисників України та за справедливий мир на Українській землі.

Після Літургії та хресного ходу навколо храму митрополит Симеон звернувся до присутніх з архіпастирським повчанням. На завершення свого слова Владика привітав з престольним святом фундаторів храму - подружжя Олега та Надії Гладько. З нагоди Дня тезоіменитства митрополит Симеон подарував Надії Вікторівні ікону та букет квітів. Архіпастир також привітав з Днем ангела присутніх на богослужінні жінок, котрі носять імена святих мучениць Віри, Надії, Любові та Софії.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

print the material