Божественна літургія в день Собору Вінницьких святих та День Тезоіменитства митрополита Симеона

14 вересня 2022 року, у свято Собору Вінницьких святих, церковного Новоліття та день пам'яті преподобного Симеона Стовпника, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці була звершена урочиста Божественна Літургія. Богослужіння очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Владиці співслужили митрополит Вінницький і Брацлавський Роман, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, а також клірики Вінницько-Барської єпархії та гості у священному сані.

Під час Літургії підносились молитви про Перемогу українського війська та справедливий мир для України. Також, з нагоди Дня тезоіменитства митрополита Симеона, були проголошені особливі прохання за Архіпастиря.

Після завершення богослужіння був відправлений молебень всім святим землі Вінницької і преподобному Симеону Стовпнику.

Зі словами вітань до Іменинника звернулися архієреї, які брали участь у Літургії. Від імені духовенства митрополита Симеона з Днем Небесного Покровителя привітав благочинний Вінницького району архімандрит Дорофей (Маркевич). Архіпастиря також привітала настоятелька Вінницького жіночого монастиря на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці ігуменя Єліконида (Воєвода). Теплими словами і многоліттям митрополита Симеона привітав Архієрейський хор на чолі з диригентом Олександром Холявою, парафіяни собору та віряни, які приїхали привітати Архіпастиря з Вінничини та Хмельниччини.

Після завершення урочистостей митрополит Симеон з архієреями та духовенством відправив літію на могилі свого попередника на Вінницькій кафедрі митрополита Макарія (Свистуна), якому цього дня виповнилося б вісімдесят чотири роки.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

print the material