Митрополит Епіфаній відвідав кафедральний храм Різдва Христового єпархії Грузинського Патріархату у Великобританії

На запрошення архієпископа Дманіського і Агарак-Таширського Зенона, керуючого парафіями Грузинського Патріархату в Великобританії, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав грузинський кафедральний храм на честь Різдва Христового в Лондоні. Предстоятеля ПЦУ супроводжував архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Архієпископ Зенон і духовенство тепло зустріли гостей з України. На запрошення грузинського ієрарха Блаженнійший Митрополит Епіфаній підніс молитву за перемогу і мир для України, за українське військо і народ. Також було виголошене многоліття Предстоятелям Грузинської та Української Церков.

На пам’ять про відвідання храму архієпископ Зенон подарував панагію із зображенням Грузинської ікони Богородиці, а також мале архієрейське облачення.

«Вірю, що цей день увійде в історію, Ваше Блаженство є другим після Католікоса-Патріарха Ілії Предстоятелем Помісної Церкви, хто відвідав наш храм. Для нас це велика честь і радість!»

– підкреслив грузинський ієрарх.

«Дорогий владико, я теж дуже радий бути тут, помолитися за Україну, відчути братню любов і підтримку. Ми знаємо, що боголюбивий грузинський народ вболіває за нас, молиться, підтримує в час важких випробувань. Дякуємо за це, за все, що Ви особисто робите!»

– підкреслив Митрополит Епіфаній.

Спілкування продовжилося за братською трапезою.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

print the material