Митрополит Симеон привітав з 70-літтям митрополита Вінницького і Брацлавського Романа

У неділю, 26 березня 2023 року, після закінчення Божественної літургії, у соборному храмі Вінницько-Брацлавської єпархії на честь ікони Пресвятої Богородиці "Всіх скорботних радість" відбулися урочистості з нагоди 70-ліття митрополита Вінницького і Брацлавського Романа.

Подячний молебень разом із ювіляром соборно відправили митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл та єпископ Херсонський і Таврійський Борис з духовенством з Вінниччини та Хмельниччини.

Після закінчення молебню і многоліття на честь митрополита Романа митрополит Симеон оголосив вітальне слово Ювіляру від Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Також від себе митрополит Симеон висловив щирі вітання і побажання доброго здоров'я і Божої допомоги у служінні Церкві Христовій. Разом із букетом квітів митрополит Симеон подарував владиці Роману архієрейський посох.

Інші архієреї також привітали митрополита Романа. Теплі побажання з нагоди ювілею висловив начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької військової адміністрації Ігор Салецький. Владику Романа привітав й колишній голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

Представники духовенства та віряни висловили найкращі побажання Ювіляру, а хор проспівав владиці Роману "Многая літа"!

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

print the material