Митрополит Симеон супроводжує Предстоятеля ПЦУ під час візиту до Олександрійського Патріархату

3 березня 2023 року розпочався мирний візит Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія до Олександрійського Патріархату. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

На запрошення Блаженнійшого Папи і Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора ІІ Предстоятель ПЦУ прибув до м. Каїр (Єгипет). Блаженнійшого владику супроводжують Головний секретар Священного Синоду митрополит Вінницький і Барський Симеон, заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків митрополит Білоцерківський Євстратій, протоієрей Василь Лило та протодиякони Василь Дідора і Андрій Сидор.

У аеропорту Каїра Предстоятеля ПЦУ із делегацією зустрів Посол України в Єгипті пан Микола Нагорний зі співробітниками. Від імені Блаженнійшого Патріарха Олександрійського гостей з України зустріли митрополит Гвінейський Георгій, представник Патріархату в Афінах, та митрополит Мемфісу Нікодим, Патріарший вікарій Каїру.

«Ваше Блаженство, велика радість приймати Вас на землі Єгипту, благословенній стопами Спасителя і Богородиці! Від імені нашого Патріарха Феодора сердечно вітаємо Вас і всіх гостей. Ми знаємо про страждання українського народу, співпереживаємо вам у цей складний час війни. У святий день Торжества Православ’я ми будемо єднатися навколо Євхаристії, будемо молитися про завершення війни та страждань українців від її наслідків» – зазначив митрополит Георгій.

«Ми сердечно дякуємо Блаженнійшому Папі і Патріарху Феодору за запрошення, дякуємо також вам, владики, за теплу зустріч та добрі побажання – зазначив у відповідь Митрополит Епіфаній. – Ми відчуваємо молитву і підтримку Патріарха Феодора і вашої Святої Церкви».

Протягом наступних днів делегація ПЦУ на чолі з її Предстоятелем відвідає визначні святині Каїру та Олександрії, а у неділю, 5 березня, у кафедральному соборі Благовіщення відбудеться урочиста Божественна літургія, яку очолять Патріарх Феодор і Митрополит Епіфаній.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

print the material