Митрополит Симеон здійснює візит до Володимир-Волинської єпархії

9 травня 2023 року, на запрошення архієпископа Володимирського і Нововолинського Матфея, митрополит Вінницький і Барський Симеон прибув у Володимир-Волинську єпархію ПЦУ, де 10 травня, в День пам'яті преподобного Стефана ігумена Києво-Печерського, єпископа Володимир-Волинського, традиційно відзначається річниця утворення древньої Володимир-Волинської єпископської кафедри.

Згідно з історичними даними, першим єпископом кафедри був Стефан Болгарин, а його першим собором – храм Успіння Божої Матері, який не зберігся до нашого часу. Від нього залишився лише фундамент, і це місце сьогодні називають “Стара катедра”.

Митрополит Симеон та архієпископ Матфей разом з духовенством звершили на "Старій катедрі" заупокійну молитву за загиблими у Другій світовій війні. Також були піднесені молитви за українських воїнів, які віддали життя, захищаючи суверенітет України, та мирних жителів, які загинули від рук російських агресорів.

Після заупокійної літії архіпастирі звершили молебень усім святим землі Волинської. Вірян, які були присутні на богослужінні, окропили святою водою та роздали усім солодкі подарунки.

Того ж дня митрополит Симеон відвідав храм святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії м. Володимир, де молитовно вклонився місцевим святиням та поспілкувався з настоятелем.

Наступного дня, 10 травня 2023 року, митрополит Симеон візьме участь у святковій Божественній літургії, яку очолить Предстоятель ПЦУ Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у кафедральному соборі Різдва Христового у м. Володимирі.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

print the material