Митрополит Симеон звершив богослужіння з нагоди 30-річчя заснування храму у с. Райківці на Хмельниччині

21 липня 2022 року, на свято Казанської ікони Божої Матері, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав свою малу батьківщину - село Райківці Хмельницького району Хмельницької області. З благословення єпископа Хмельницького і Кам'янець-Подільського Павла вінницький архієрей звершив Божественну літургію у місцевому храмі Архістратига Божого Михаїла. Богослужіння було присвячено також 30-й річниці заснування храму.

Владиці Симеонау співслужив настоятель протоієрей Юрій Тимощук та духовенство Вінницько-Барської і Хмельницької єпархій.

Під час Літургії підносились молитви про Перемогу України над російським агресором та справедливий мир, а також за упокій убієнних воїнів та загиблих під час російсько-української війни мирних жителів.

Після Літургії відбувся хресний хід навколо храму та молебень до Божої Матері. Митрополит Симеон звернувся до присутніх з архіпастирським повчанням. Архієрей також подякував духовенству та вірянам за спільну молитву і привітав своїх земляків з 30-річчям від дня заснування місцевої церкви, яка була побудована замість зруйнованої безбожниками у ХХ столітті. Митрополит Симеон закликав людей відвідувати храм і зараз, в час війни, особливо посилити молитви за справедливий мир і перемогу України.

На урочистостях були присутні голова Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвіч та староста села Райківці Світлана Сенюк, які привітали митрополита Симеона на рідній землі, а також звернулися з вітальним словом до парафіян храму архістратига Михаїла.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

print the material