Митрополит Симеон звершив Літургію у Могилів-Подільському районі

22 травня 2023 року, в день свята Перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у Миколаївському храмі с. Бахтин Могилів-Подільського району. Архіпастирю співслужили священники Могилів-Подільського благочиння на чолі з благочинним протоієреєм Олександром Казьміровим, а також духовенство Вінницько-Барської єпархії та благочинний Мурованокуриловецького благочиння Вінницько-Тульчинської єпархії протоієрей Сергій Орловський.

Під час Літургії була піднесена молитва за воїнів, які пішли боронити Україну з села Бахтин, та за всіх захисників України.

Після Літургії і хресної ходи навколо храму митрополит Симеон звернувся до духовенства та вірян зі словами настанови та привітав настоятеля протоієрея Володимира Гронського і парафіян з престольним святом. Усі, хто прийшов до храму цього святкового дня, мали змогу помолитися і благоговійно прикластися до ікони святителя Миколая з часткою його святих мощей, яка була привезена у Бахтин з Вінниці. Також Архіпастир привітав секретаря управління Вінницько-Барської єпархії протодиякона Владислава Демченко з Днем народження.

У своїй проповіді митрополит Симеон наголосив на необхідності молитви, як домашньої, так і, насамперед, спільної соборної церковної молитви за справедливий мир для України, і закликав жителів Бахтина частіше відвідувати святий храм, небесним покровителем якого є святитель і чудотворець Миколай.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

print the material