Подячний молебень в Олександрії з нагоди прибуття Предстоятеля ПЦУ

4 березня 2023 року ввечері Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній та делегація, до якої входить митрополит Вінницький і Барський Симеон, прибули до м. Олександрія, де з цієї нагоди за грецькою традицією відбувся подячний молебень (доксологія). Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

При вході до монастиря святого Сави Предстоятеля ПЦУ зустрів Блаженнійший Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ, ієрархи та духовенство. Патріарх тепло привітав Митрополита Епіфанія з прибуттям та запросив звершити молитву.

Після короткого подячного молебна Блаженнійший Патріарх Феодор звернувся до Блаженнійшого Митрополита Епіфанія та делегації ПЦУ зі словом, в якому підкреслив радість з нагоди зустрічі та святкової спільної літургії, яка відбудеться у недільний день. «Як можете бачити, ми не маємо багатства мирського, але наш Патріархат радіє, що має багатьох давніх та нових святих, що ми можемо дивитися і в наше величне минуле, але також бачимо подальшу місію Патіархату для народів Африки, яка означає його майбутнє» – сказав він. «Ми радіємо від усього серця, приймаючи Ваше Блаженство і улюблених братів, які з Вами прибули з України. Нам боляче бачити і знати, як страждає ваш народ від агресії, від війни, і ми просимо Бога і тут, в цьому давньому святому місці, і всюди, щоби швидше на вашу землю повернувся мир» – зазначив Патріарх.

У відповідь Блаженнійший Митрополит Епіфаній звернувся до Блаженнійшого Папи і Патріарха Феодора зі словом, яке виголосив грецькою мовою.

Після молебню в патріаршій залі спілкування продовжилося у неформальній обстановці.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

print the material