У Чернігові митрополит Симеон представив нового Керуючого єпархією

12 лютого 2023 року, у Неділю про блудного сина та день пам’яті Трьох Святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого, у кафедральному соборі святої великомучениці Катерини м. Чернігова була звершена урочиста Божественна літургія, яку очолив Головний секретар Священного Синоду Православної Церкви України митрополит Вінницький і Барський Симеон. Його Високопреосвященству співслужили митрополит Білоцерківський Євстратій, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, а також духовенство Чернігівської єпархії.

Перед початком Літургії відбулося офіційне представлення новопризначеного єпископа Антонія (Фірлея). Митрополит Симеон зачитав Указ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та привітав від імені Предстоятеля нового Керуючого Чернігівською єпархією. Секретар Синоду побажав єпископу Антонію Божої допомоги у архіпастирських трудах, мудрості, терпіння і наполегливості. Також митрополит Симеон від імені Блаженнійшого Митрополита Епіфанія подякував митрополиту Євстратію за плідне служіння на Чернігівській кафедрі, якій він присвятив одинадцять років свого життя і архіпастирського служіння.

Під час Літургії, яка розпочалася одразу після представлення нового Архієрея, підносилися молитви за перемогу і справедливий мир для України. Єпископ Антоній виголосив проповідь після Євангельського читання.

По закінченню Літургії був звершений молебень на початок усякої доброї справи з молитвою трьом Святителям, пам’ять яких відзначалася цього дня. Митрополити Симеон та Євстратій ще раз звернулися з привітаннями та словами братньої підтримки до єпископа Антонія. Від імені духовенства єпархії нового Архіпастиря привітав секретар Чернігівського єпархіального управління протоієрей Роман Кіник.

На завершення урочистостей єпископ Антоній звернувся до присутніх з такими словами: «Дякую нашому Предстоятелю Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію за довіру та слова підтримки й настанови на шляху в розбудові єдиної помісної Православної Церкви України на Богом благословенній Чернігівській землі. Щиро прошу ваших молитов та дякую кожному за підтримку!»

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ(ПЦУ)

print the material