В другу неділю Великого посту митрополит Симеон співслужив Предстоятелю ПЦУ у Києво-Печерській Лаврі (ФОТО, ВІДЕО)

В другу неділю Великого посту та в день пам’яті святителя Григорія Палами і собору усіх преподобних отців Києво-Печерських, 12 березня 2023 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію в головному храмі Києво-Печерської Лаври – Успенському соборі. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл та запрошене духовенство.

Після прочитання Євангелія Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також за богослужінням лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

Окрім того, Митрополит Епіфаній звершив священничу хіротонію над дияконом Василем Ромашом.

Наприкінці відправи було звершено молебень до преподобних отців Києво-Печерських, після якого Блаженнійший владика окропив присутніх освяченою водою.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

print the material