За минулий тиждень чотири релігійних громади на Вінниччині приєдналися до ПЦУ

Три громади у Жмеринському районі та одна громада у Вінницькому протягом минулого тижня провели перші богослужіння у своїх храмах після приєднання до Православної Церкви України.

В неділю, 26 березня 2023 року, перша Божественна літургія українською мовою відбулася у старовинному храмі архістратига Божого Михаїла села Довгополівка Вінницького району. Богослужіння звершив протоієрей Михаїл Хомин, який надалі буде опікуватися цією парафією.

28 березня 2023 року у храмі святого апостола Іоана Богослова села Рів Жмеринського району був відправлений подячний молебень, після якого благочинний Жмеринського району ієрей Максим Керекеша представив місцевій релігійній громаді нового настоятеля – протоієрея Ярослава Дячину. У найближчий недільний день у храмі відбудеться перша Літургія після приєднання вірян до Православної Церкви України.

30 березня 2023 року перше богослужіння українською мовою відбулося також у храмі Чуда архістратига Божого Михаїла, що у селі Лопатинці Жмеринського району. Місцева релігійна громада нещодавно ухвалила рішення про приєднання до ПЦУ. Опікуватися нею доручено також протоієрею Ярославу Дячині.

31 березня 2023 року після кількох тижнів боротьби вірян за свої права зі священниками УПЦ (що не розірвала єдності з московським патріархатом), які перешкоджали парафіянам звершувати богослужіння у церкві, молитва українською пролунала і у Покровському храмі с. Грабівці Жмеринського району. Протоієрей Димитрій Пилинь та ієрей Віталій Назаровець відправили подячний молебень, панахиду за померлими селянами і загиблими воїнами, а також звершили Таїнство Маслосвяття (соборування) над бажаючими.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

print the material