Архієрейське служіння у храмі святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії у комплексі «Гостевія»

14 травня 2024 року митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у храмі святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, який знаходиться на території готельно-ресторанного комплексу «Гостевія», неподалік від м. Вінниці.

Під час богослужіння підносилися молитви за Україну та перемогу українського війська над російськими загарбниками.

На Літургії були присутні мешканці молодіжного відділення Стрижавського Дитячого будинку-інтернату для дітей з діагнозами психічного та ментального розвитку. На церковну службу їх запросили власники «Гостевії» Олег та Надія Гладько, котрі разом зі своїм колективом опікуються будинком-інтернатом.

Молоді люди помолилися під час Літургії та причастилися Святих Христових Таїн, після чого на них чекала смачна святкова трапеза від «Гостевії».

Митрополит Симеон привітав усіх присутніх у храмі з Пасхою Христовою та звернувся до них з архіпастирським словом. Його Високопреосвященство подякував Олегу та Надії Гладько за їхні добрі справи, які вони роблять не лише для дітей-сиріт та хворих, але й для військовослужбовців на передовій та поранених воїнів. Деякі волонтерські проєкти «Гостевія» реалізовує разом із Вінницько-Барською єпархією Православної Церкви України.

На прохання керівництва закладу після Літургії митрополит Симеон освятив новий будинок для гостей «Гостевії». Особливість цього будинку полягає у тому, що кошти від проживання у ньому спрямовуються виключно на допомогу Збройним Силам України. І хоча будинок лише нещодавно був введений у експлуатацію, на кошти, що були зібрані від проживаючих у ньому, вже придбані і передані у бойові підрозділи засіб радіо-електронної боротьби та чотири дрони. І збір коштів продовжується.

Освятивши будинок, митрополит Симеон ще і ще раз побажав Божої допомоги колективу та господарям «Гостевії» і благословив на подальші добрі справи, серед яких волонтерські заходи, допомога родинам загиблих воїнів, підтримка соціальних закладів та інше. Його Високопреосященство також запевнив у готовності Вінницько-Барської єпархії і надалі співпрацювати та разом робити добрі справи.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал