Чудотворна ікона з Вінниччини прибула у столицю

19 листопада 2022 року, з благословення Предстоятеля Православної Церкви України, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та з нагоди храмового свята Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря – Собору архістратига Михаїла та інших небесних сил безплотних до Києва прибула чудотворна ікона Пресвятої Богородиці "Іверська-Мирненська (Мироточива)".

Під спів «Величання» архієреї, братія монастиря, духовенство міста Києва та парафіяни зустріли ікону Божої Матері та внесли у Михайлівський собор, після чого розпочалося святкове Всенічне бдіння, яке очолив Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

Разом з Блаженнійшим владикою молилися архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, єпископ Бориспільський Антоній, братія монастиря та запрошене духовенство.

Святиня перебуватиме в Михайлівському кафедральному соборі Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря м. Києва з 19 по 22 листопада включно.

Кожного дня під час перебування ікони Богородиці вранці, вдень та ввечері у Михайлівському соборі будуть звершуватися богослужіння та підноситимуться молитви за перемогу та мир в Україні.

За матеріалами facebook сторінки архієпископа Вишгородського Агапіта

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал