Храм апостола Андрія Першозваного у м. Буча буде відновлений за кошти Митрополичого фонду ПЦУ

Таке рішення прийняв Голова меценатської ради Фонду Андрій Мацола, котрий 5 травня 2022 року супроводжував Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія до Бучі та інших населених пунктів Київщини, що постраждали від дій російських окупантів. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ. У повідомленні зазначається, що за кошти Фонду планується якнайшвидше виготовити та встановити престол, іконостас, а також провести внутрішні оздоблювальні роботи.

У бучанському храмі Блаженнійший Митрополит Епіфаній звершив молебень за полеглих захисників Батьківщини та за всіх невинно вбитих і закатованих російською армією мирних мешканців.

Після відправи Андрій Мацола вручив громаді ікону святого апостола Андрія Першозваного, спеціально написану для цього храму на Святій Горі Афон: «Нехай ця ікона апостола Андрія стане захистом для всіх мешканців Бучі й тим, хто звертатиметься перед нею в молитві до святого».

Крім Бучі Предстоятель Православної Церкви України відвідав м. Ірпінь, Гостомель та село Озера. Блаженнійший владика спілкувався з керівниками місцевого самоврядування та жителями населених пунктів про спільну діяльність задля допомоги тим, хто особливо постраждав від російської агресії.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)
(За матеріалами офіційного сайту Православної Церкви України)

Pоздрукувати матеріал