Літургія з нагоди престольного свята у Козятинському благочинні

9 грудня 2023 року, у день свята Зачаття святою праведною Анною Пресвятої Богородиці, у с. Пляхова Козятинського благочиння була завершена святкова Божественна літургія з нагоди престольного свята місцевого храму. Богослужіння очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Його Високопреосвященству співслужив настоятель храму благочинний Козятинського благочиння протоієрей Валерій Кушнір, а також представники духовенства Вінницько-Барської та Вінницько-Тульчинської єпархій.

Під час Літургії підносилась молитва за Україну та перемогу українського війська.

Після завершення Літургії відбувся хресний хід навколо храму і молебень. Митрополит Симеон звернувся із проповіддю до духовенства і парафіян та гостей, які прибули на свято з навколишніх сіл.

З благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, митрополит Симеон відзначив медаллю "За жертовність і любов до України" голову Глухівської територіальної громади Олександра Амонса та Віктора Савчука. Релігійна громада храму Зачаття Святої праведної Анни с. Пляхова Хмільницького району була нагороджена благословенною грамотою Предстоятеля ПЦУ.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал