Молебень за Україну в храмі на честь святих Кирила і Мефодія м. Нововолинськ

Блаженнійший Митрополит Епіфаній, перебуваючи з Першосвятительським візитом на Волині, 9 травня 2023 року, відвідав ставропігійний храм на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, що у місті Нововолинську, та звершив молебень за Україну. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Громада храму разом із настоятелем приєдналася до Православної Церкви України.

Разом із Предстоятелем за богослужінням також молилися митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, виконуючий обовʼязки Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій, настоятель храму протоієрей Олександр Горевич, місцеве та запрошене духовенство, віряни та представники місцевої влади.

Під час відправи лунали молитовні прохання за захисників України, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів. Також Блаженнійший Митрополит Епіфаній возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців.

Після молебню Предстоятель помісної Української Православної Церкви звернувся до настоятеля та громади зі словами Першосвятительської проповіді.

Радісно підносити молитви в цьому прекрасному храмі, де настоятелем є отець Олександр, який проявив своє вольове рішення і разом з громадою прийняв відповідальне рішення єднатися навколо нашої духовної столиці, навколо Київського престолу – в єдиній помісній автокефальній Православній Церкві України.

Всі ми покликані до єдності, бути в єдиній Церкві, і кожен проходить цей шлях по-різному. Як велика річка утворюється завдяки різним струмкам, там і ми в православній Україні об’єднуємося в єдину «ріку», в єдину Церкву, бо цей процес є незворотній. Ми маємо свою незалежну українську державу і будемо мати єдину Українську Православну Церкву, яка об’єднає всіх православних України у своєму лоні»,

– зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

Блаженнійший владика вручив іменний хрест Предстоятеля настоятелю храму протоієрею Олександру та відзначив меценатів високими церковними нагородами.

Митрополит Симеон та настоятель ставропігійного храму в свою чергу висловили вдячність Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію за батьківську любов, та від громади подарували набір копіє.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал