Митрополит Епіфаній очолив Божественну літургію у кафедральному соборі Вінницько-Барської єпархії

На свято Собору Вінницьких святих, в день церковного Новоліття та в день пам’яті преподобного Симеона Стовпника, 1 вересня 2024 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінницько-Барської єпархії. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Вінницький і Брацлавський Роман, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Вінницький і Тульчинський Михаїл, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків, архієпископ Кам’янець-Подільський і Новоушицький Герман,архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній та місцеве і запрошене духовенство.

Після читання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Після Божественної літургії було звершено молебень всім святим землі Вінницької та молитву за довкілля.

На завершення святкової відправи Предстоятель привітав Високопреосвященнійшого митрополита Симеона з Днем тезоіменитства та подарував йому памʼятну панагію і 103 троянди, як символ довголіття, адже преподобний Симеон Стовпник прожив саме таку кількість років.

До вітань на адресу очільника Вінницько-Барської єпархії долучилися і представники місцевої влади на чолі з заступником голови Вінницької ОВА Наталією Заболотною. Від імені голови Вінницької обласної ради митрополита Симеона привітав заступник голови Ігор Івасюк, від депутатського корпусу вітання висловив Владислав Скальський. Також митрополита Симеона привітав колишній голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

В рамках урочистостей Блаженніший Митрополит Епіфаній відзначив військового хірурга генерал-майора медичної служби Андрія Вербу. Предстоятель вручив заслуженому медику орден святого Апостола Андрія Первозванного.

Митрополит Симеон висловив подяку за привітання та виголосив усім урочисте многоліття.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал