Митрополит Епіфаній та українські ієрархи відзначені нагородами Олександрійського Патріархату

5 березня 2023 року після Божественної літургії, яку в патріаршому храмі Благовіщення м. Олександрія спільно очолили Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ та Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, у Патріаршій резиденції відбулося офіційне прийняття. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Під час нього Предстоятель Олександрійської Церкви ще раз привітав Блаженнійшого владику Епіфанія та делегацію Православної Церкви України з візитом. Відзначаючи особисті заслуги Предстоятеля Православної Церкви України Папа і Патріарх Феодор вручив йому Великий Хрест Ордена святого апостола і євангелиста Марка – найвищу нагороду Патріархату.

Також нагородами були відзначені ієрархи ПЦУ. Митрополити Вінницький і Барський Симеон та митрополит Білоцерківський Євстратій були нагороджені Золотим Хрестом давнього патріаршого Ордена преподобного Сави Освяченого. Членам делегації Патріарх вручив пам’ятні подарунки.

Від імені Олександрійського Патріархату з нагоди візиту української делегації та свята Торжества Православ’я було дано офіційний обід.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал