Митрополит Симеон молився під час освячення Предстоятелем хреста на купол собору Різдва Христового в Одесі

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 20 жовтня 2023 року під час Першосвятительського візиту в м. Одесу звершив чин освячення хреста на купол кафедрального собору Різдва Христового. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Спільно з Предстоятелем Православної Церкви України молилися митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Дніпровський і Січеславський Симеон, архієпископ Одеський і Балтський Афанасій, секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець та священнослужителі єпархії, захисники Батьківщини, представники творчої інтелігенції та віряни.

Після звершення богослужіння Блаженнійший владика привітав вірян зі знаменною подією та звернувся із Першосвятительським словом.

Сьогодні ми тут, в Одесі, маємо відносний мир. Ми можемо збиратися, можемо разом молитися, ми можемо оновлювати наші храми. Але ми не повинні забувати, що війна триває. І зараз там, на південному сході, точаться бої, гинуть наші найкращі сини і дочки. Вони віддають найдорогоцінніше – свої життя – заради кожного з нас, заради майбутнього нашої єдиної української держави, єдиної української Церкви, заради нашого українського народу. І ми пам’ятаємо це і робимо все від нас залежне, кожен на своєму місці.

Може видаватися на перший погляд, що кожен із нас окремо робить мало. Але коли ми збираємося такою великою громадою, то бачимо, що кожна наша лепта разом є великою рушійною силою, яка здатна долати перепони, які трапляються на нашому життєвому шляху і на шляху нашого українського народу. Тому й надалі будемо відповідальними, будемо мудрими і пильними у цей непростий час війни за нашу свободу і незалежність»,

– сказав Предстоятель.

Також Блаженнійший Митрополит Епіфаній висловив подяку керуючому єпархією й відзначив церковними нагородами військовослужбовців, меценатів та вірян.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал