Митрополит Симеон очолив служіння Літургії у м. Кам’янці-Подільському

27 листопада 2023 року, на запрошення митрополита Вінницького і Брацлавського Романа, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав м. Кам’янець-Подільський та звершив Божественну Літургію у місцевому храмі на честь Богоявлення Господнього. Його Високопреосвященству співслужили: митрополит Вінницький і Брацлавський Роман, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Херсонський і Каховський Борис, а також настоятель храму протоієрей Ігор Герій та гості у священному сані.

Після читання Євангелія були виголошена молитва за Україну і перемогу українського війська, а також за спокій душ полеглих захисників Вітчизни та мирних українських жителів, які загинули від рук російських окупантів.

Цього дня у храмі відбулася дияконська хіротонія, яку звершив митрополит Роман. У сан диякона був висвячений місцевий парафіянин Петро Дідич.

Після закінчення Літургії був відправлений молебень за Українську Церкву та Україну і її народ.

Митрополит Симеон звернувся до духовенства і вірян з архіпастирським словом. Його Високопреосвященство подякував за запрошення митрополиту Роману та протоієрею Ігорю Герію, висловив вдячність за спільну молитву усім архієреям та духовенству, привітав парафіян із святковою подією в житті їхньої парафії.

Митрополит Роман подякував усім за спільну молитву та звернувся із побажанням Божої допомоги на ниві служіння Церкві Христовій диякону Петру Дідичу.

Архієрей подякував за співпрацю і підтримку місцевої парафії у духовно-просвтницькій та благодійній діяльності міському голові Михайлова Посітку, котрий був присутній на святковому богослужінні. У свою чергу, міській голова подякував архієреям та духовенству за розуміння потреб міста і його жителів, за спільну підтримку захисників України та за зусилля у збереженні міжконфесійного миру і порозуміння у суспільстві. Серед гостей на богослужінні був присутній єпископ-ординарій Кам'янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський.

На завершення урочистостей протоієрей Ігор Герій подякував митрополиту Симеону та архієреям і духовенству, які прибули на богослужіння, розділили радість молитовного спілкування і духовно підтримали місцеву релігійну громаду.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал