Митрополит Симеон очолив урочисте богослужіння з нагоди престольного свята кафедрального собору Хмельницької єпархії ПЦУ

1 жовтня 2023 року, у сімнадцяту неділю після П'ятдесятниці та день свята Покрова Пресвятої Богородиці, на запрошення єпископа Хмельницького і Кам'янець-Подільського Павла, митрополит Вінницький і Барський Симеон очолив Божественну літургію у кафедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Хмельницький. Владиці Симеону співслужили митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф та єпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський Павло, місцеве духовенство та гості у священному сані.

Під час Літургії підносились прохання і молитва за захисників і захисниць України, у якій звучали такі слова: "Зміцни їх силою і міцністю Своєю та наповни серця їхні мужністю і відвагою для оборони Вітчизни нашої України і здобуття перемоги над ворогом, що повстав проти нас. Збережи всіх захисників України неушкодженими від ворожих нападів, від хвороб і від усякого лиха. Зроби ім’я воїнства нашого славним для друзів і страшним для ворогів..."

Під час Літургії єпископ Павло рукопоклав у сан диякона Василя Драбінкевича.

Після хресного ходу та молебню, які відбулися одразу після закінчення Літургії, митрополит Симеон привітав єпископа Павла, духовенство та парафіян з престольним святом кафедрального собору Хмельницької єпархії, зазначивши, що це перше престольне свято релігійної громади храму після її приєднання до ПЦУ, а також подякував усім за спільну молитву.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал