Митрополит Симеон освятив каплицю у військовій частині на Вінниччині

На завершення 2023 року митрополит Вінницький і Барський Симеон освятив каплицю, яка побудована на території однієї з військових частин на Вінниччині.

Каплицю побудували з ініціативи командування та військовослужбовців частини за сприяння благодійників, серед яких підприємці, представники влади, колектив одного з навчальних закладів. Свій внесок у спільну справу зробила й родина загиблого військовослужбовця цієї частини – у пам’ять про свого сина, який віддав життя за Батьківщину. Більшість робіт на будівництві святині здійснили самі військовослужбовці, які запропонували назвати каплицю на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

Митрополит Симеон звершив чин освячення каплиці разом із військовими капеланами та представниками духовенства Вінницько-Барської єпархії. Після освячення Його Високопреосвященство виголосив молитви за українських воїнів, які мужньо відстоюють незалежність і свободу України, а також за упокій захисників, котрі полягли у боротьби з російськими окупантами.

Після молитовного чину митрополит Симеон привітав командирів, офіцерів, сержантів та солдатів зі святковою подією у житті їхньої військової частини. Архіпастир побажав, щоби кожного дня у збудованій каплиці звучали молитви і прохання воїнів про Божу допомогу та захист Пресвятої Богородиці, Котра є Небесною Покровителькою цього маленького храму. Митрополит Симеон закликав на воїнів Боже благословення та побажав якнайшвидшої перемоги України та справедливого миру.

На завершення урочистостей відбулося нагородження ініціаторів будівництва, благодійників та військовослужбовців, котрі внесли свою посильну лепту у зведення та прикрашання каплиці і прилеглої території.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал