Митрополит Симеон освятив храм у скиту вінницького Благовіщенського жіночого монастиря

4 серпня 2022 року, в день пам’яті святої рівноапостольної Марії Магдалини, престольне свято відзначив скит вінницького Благовіщенського жіночого монастиря, який знаходиться у с. Мізяківська Слобідка Хмельницького району. Цього ж дня відбулося й освячення скитського храму на честь святої Марії Магдалини, яке звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Владиці співслужили вісім священників м. Вінниці та Хмільницького благочиння на чолі із благочинним протоієреєм Георгієм, а також секретар єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко. Під час освячення у храмі молилися настоятельниця Благовіщенського монастиря ігуменя Єліконида (Воєвода) з сестрами, місцеві парафіяни обителі та паломники.

Після урочистого освячення митрополит Симеон звершив Божественну літургію у новоосвяченому храмі. Під час Літургії Архієрей прочитав молитви за Українське військо і перемогу України у війні з російським агресором. Також була проголошена заупокійна єктенія за загиблих захисників нашої держави. Після закінчення Літургії на паперті перед храмом була відправлена заупокійна літія за усіма спочилими мешканцями с. Мізяківська Слобідка, адже в день пам’яті святої Марії Магдалини місцеві родини і вихідці з села мають традицію відвідувати з молитвою могили своїх рідних і близьких на кладовищі, що знаходиться поряд із скитом.

Молитовне свято завершилося молебнем до рівноапостольної Марії Магдалини, який був звершений перед іконою з часточкою її святих мощей. Митрополит Симеон звернувся до присутніх з архіпастирським повчанням. Архієрей також привітав з першим престольним святом та освяченням храму ігуменю Єлікониду та сестер і висловив подяку фундаторам, благодійникам та усім, хто потрудився і зробив можливим побудову храму, його оздоблення, впорядкування прилеглої території та нинішнє освячення. Митрополит Симеон побажав, щоби з Божою допомогою у монастирському скиту розвивалося чернече життя і щоби люди, які будуть приходити з молитвою у цей новоосвячений монастирський храм, завжди отримували тут духовну поміч і розраду.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал