Митрополит Симеон привітав з ювілеєм один з найвідоміших музичних колективів Вінниччини

31 травня 2023 року тридцяту річницю з дня заснування відзначив академічний камерний оркестр «Арката» Вінницької обласної філармонії імені Миколи Леонтовича. З нагоди ювілею у залі філармонії відбулися урочистості та святковий концерт, в якому разом з оркестром взяли участь відомі музиканти зі столиці.

Урочистий захід відвідав митрополит Вінницький і Барський Симеон. Архіпастир приєднався до привітань, які звучали цього вечора від імені керівництва області та міста, закладів культури та освіти. У своєму вітальному слові митрополит Симеон подякував артистам за їхню творчу працю, яка пробуджує прекрасні почуття, заспокоює серця, надихає на захист добра і миру. Архієрей наголосив на великому внеску колективу у спільну справу боротьби за Україну на культурному фронті.

Митрополит Симеон від імені усіх присутніх також висловив вдячність Збройним Силам України, які боронять державу від російського агресора, і подякував мужнім захисникам за можливість відзначати ювілей чудового музичного колективу у спокійній обстановці.

Звертаючись знову до музикантів, вінницький Митрополит з теплотою пригадав спільні проєкти, які очолювана ним єпархія мала з оркестром «Арката» у попередні роки у справі духовно-культурного просвітництва. Владика висловив впевненість, що такі спільні духовні музичні проєкти будуть реалізовані й в майбутньому, одразу після Перемоги України.

З нагоди ювілею митрополит Симеон нагородив колектив «Аркати» грамотою Вінницько-Барської єпархії. Засновнику і диригенту оркестру заслуженому діячу мистецтв України Георгію Куркову Архіпастир, з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, вручив медаль «За жертовність і любов до України». «Ви і Ваш колектив, безумовно, заслуговуєте цієї нагороди, адже Ваша багаторічна плідна діяльність є проявом щирої, жертовної любові до України і Українського народу» - підсумував Владика своє звернення.

Після урочистої частини глядачі, серед яких були й представники духовенства Вінницько-Барської єпархії, мали змогу насолодитися прекрасними музичними творами українських та закордонних композиторів, якими музиканти в цей важкий час і підбадьорюють дух, підіймають патріотичні почуття і підтримують у своїх глядачів віру в Перемогу України.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал