Митрополит Симеон співслужив Предстоятелю ПЦУ під час Божественної літургії у Свято-Георгіївському монастирі на Козацьких могилах

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 18 червня 2023 року, в неділю Всіх святих землі Української, очолив Божественну літургію у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких могилах (с. Пляшева Дубенського району). Про це повідомляє офіційний сайт Української Православної Церкви (ПЦУ).

Митрополит Вінницький і Барський Симеон співслужив Предстоятелю разом з іншими ієрархами Православної Церкви України, намісником обителі архімандритом Софронієм (Бордюком) та запрошеним духовенством.

За богослужінням молилися віряни, які приїхали з різних куточків України, представники влади, меценати та інтелігенція.

Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

Після літургії Блаженнійший Митрополит Епіфаній освятив ікону Покрова Пресвятої Богородиці, яку написав український військовослужбовець.

На завершення Предстоятель Української Православної Церкви у співслужінні архієреїв та духовенства звершив літію за спокій душ полеглих українських козаків, які поклали життя у битві під Берестечком, а також взяв участь в урочистій ході та покладанні квітів до пам’ятника героям Берестецької битви.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал