Митрополит Симеон співслужив Предстоятелю ПЦУ під час Божественної літургії в Манявському чоловічому монастирі

У третю неділю після П’ятидесятниці і в день вшанування Манявської ікони Божої Матері «Ізбавительниця», 25 червня 2023 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у Хресто-Воздвиженському Манявському чоловічому монастирі на Прикарпатті. Адже вже 20 років ця афонська ікона перебуває в монастирі і уславлена чудесами. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон співслужив Предстоятелю разом з іншими ієрархами Православної Церкви України, намісником монастиря ігуменом Іоасафом (Стасюком) і чисельним духовенством.

За богослужінням також молились голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, інші представники місцевої влади та велика кількість вірян і паломників з різних куточків України.

Після прочитання Євангелія Митрополит Епіфаній виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.
Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

За Божественною літургією сотні вірян причастилися святих Христових Таїн.

На завершення відправи було звершено молебень до Пресвятої Богородиці перед Її чудотворною іконою «Ізбавительниця». Також Предстоятель ПЦУ вручив матері захисника України, який зараз перебуває на фронті, церковну нагороду її сина.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал