Митрополит Симеон співслужив Предстоятелю у Лаврі в день свята Богоявлення (ФОТО, ВІДЕО)

В день свята Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, 19 січня 2023 року, Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію в головному храмі Лаври – Успенському соборі. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, єпископ Луганський і Старобільський Лаврентій та запрошене духовенство.

Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді з нагоди свята та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи молилися за воїнів, які захищають Україну, за владу, наш народ та за уздоровлення діток, які постраждали в час війни, зокрема в Дніпрі й Броварах. Окрім того, лунали молитовні прохання за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів та нещодавно загиблих керівників і співробітників Міністерства внутрішніх справ.

На завершення урочистого богослужіння Митрополит Епіфаній звершив у соборі Чин великого освячення води.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал