Митрополит Симеон співслужив Предстоятелю у Житомирі

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у тридцять шосту неділю після Пʼятдесятниці, 11 лютого 2024 року, відвідав Житомирсько-Овруцьку єпархію. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

У кафедральному Свято-Михайлівському соборі Його Блаженство очолив Божественну літургію та звершив Чин освячення храмових розписів.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Вінницький і Тульчинський Михаїл, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Одеський і Балтський Афанасій, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній та місцеве і запрошене духовенство. За богослужінням молилися представники місцевої влади та численні віряни.

Після читання Євангелія Блаженнійший владика виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

На завершення богослужіння Його Блаженство з нагоди Дня народження відзначив керуючого єпархією єпископа Паїсія Орденом Архистратига Божого Михаїла 1-го ступеня та подарував йому панагію і хрест. Настоятеля собору протоієрея Богдана Бойка Митрополит Епіфаній відзначив іменним хрестом Предстоятеля та Орденом Архистратига Божого Михаїла 2-го ступеня. Церковних нагород були також удостоєні благодійники єпархії.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал