Митрополит Симеон співслужив Предстоятелю в храмі на честь Трьох святителів у Чернівецькому національному університеті

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у двадцять першу неділю після Пʼятдесятниці, 29 жовтня 2023 року, очолив Божественну літургію в храмі на честь Святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого при Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій, архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Коломийський і Косівський Юліан, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло та місцеве й запрошене духовенство.

За богослужінням молилися захисники України, голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запарнюк й інші представники влади, керівництво і студенти ЧНУ та численні віряни.

Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

У своєму слові наприкінці богослужіння Предстоятель зазначив про важливість єдності навколо Київського престолу, молитви з подякою Богові за благодіяння та підтримки нашого війська й постраждалих від війни.

Також Митрополит Епіфаній привітав архієпископа Германа з 50-літнім ювілеєм від Дня народження, нагородив його Орденом архістратига Божого Михаїла I ступеня й подарував памʼятну панагію.

Окрім того, настоятелю храму протоієрею Миколі Щербаню та секретарю Чернівецько-Хотинської єпархії ігумену Луці Його Блаженство вручив іменні хрести Предстоятеля.

У свою чергу архієпископ Герман подякував Блаженнійшому владиці за спільну натхненну молитву та теплі слова привітань.

Згодом церковних нагород були удостоєні українські воїни та благодійники єпархії.



За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал