Митрополит Симеон супроводжував Предстоятеля під час зустрічі єпископату ПЦУ та УГКЦ з Президентом України

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 10 травня 2024 року взяв участь у зустрічі Президента України Володимира Зеленського з представниками єпископату Православної Церкви України й Української Греко-Католицької Церкви.

Його Блаженство супроводжували митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Донецький і Маріупольський Сергій та митрополит Білоцерківський Євстратій.

На початку спілкування Володимир Зеленський привітав усіх із Великоднем і подякував за молитви й конкретні справи для підтримки українців.

«Щодня ми живемо, боремось, перемагаємо і втрачаємо. Тому хотів би вас привітати з днем, на який чекають українці і який містить дуже теплий момент. І таких моментів у житті, на жаль, не так багато. Великдень по-різному, але святкують на фронті, у містах, уздовж кордонів», – зазначив Президент.

Предстоятель Православної Церкви України підкреслив, що перемогти окупанта можна тільки в єдності, коли кожен працює на своєму місці і робить внесок у спільну справу.

«Ми хочемо, щоб в Україні запанував справедливий мир, але це можливо тільки тоді, коли ми здолаємо ворога. Ми, як Церкви, не тільки молимося. Наш священний обовʼязок – це справді молитися, духовно підтримувати. Але ми займаємося ще й соціальним служінням», – додав Блаженнійший владика.

Учасники зустрічі також обговорили особливості просування Української формули миру серед представників релігійної спільноти, розширення роботи капеланів та методи боротьби з наративами, які просуває російська пропаганда.

За матеріалами Офіційного інтернет-представництва Президента України та пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал