Митрополит Симеон відвідав парафію у Вінницькому районі, яка нещодавно приєдналася до ПЦУ

2 серпня 2022 року, в день пам'яті пророка Божого Іллі, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав парафію храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Сиваківці Вінницького району, яка нещодавно приєдналася до канонічної помісної Православної Церкви України.

У співслужінні з духовенством з м. Вінниці та Вінницького району Архіпастир звершив Божественну літургію, під час якої були піднесені молитви за Українське військо і перемогу України, а також заупокійна молитва за загиблих воїнів.

Єдиним серцем і єдиними вустами молилися парафіяни, пропускаючи крізь розум і серце молитву рідною мовою. Понад пів сотні сиваківчан приступили цього дня до святого Причастя.

Після закінчення Літургії був відправлений молебень святому пророку Іллі. Митрополит Симеон звернувся до присутніх з архіпастирським повчанням. Владика привітав зі святом виконуючого обов'язки настоятеля храму архімандрита Софронія (Чуприну) та парафіян зі святом. Активним членам релігійної громади митрополит Симеон вручив благословенні грамоти за заслуги перед Православною Церквою України.

Владику Симеона привітали й парафіяни з сусіднього села Приборівка, які також вже ухвалили рішення про приєднання до Православної Церкви України, але змушені поки що молитися біля зачиненої брами, тому що їхній колишній настоятель не пускає вірян навіть на територію храму.

На завершення свого візиту митрополит Симеон з духовенством відвідав кладовище с. Приборівка і звершив літію на могилі новопреставленого воїна Андрія Кравчука, який загинув, захищаючи Україну.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал