Митрополит Симеон відвідав творчий вечір відомого вінницького хормейстера та педагога

10 червня 2024 року у залі Вінницького обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Садовського відбувся благодійний творчий вечір з нагоди відзначення 55-річчя творчої діяльності та 75-річчя від дня народження хормейстера і педагога, заслуженого артиста України Адама Дзюби. У концертній програмі взяли участь колективи, які були засновані Адамом Степановичем: народний театр пісні «Слов’янка», фольклорний ансамбль «Дармограй», народний театр пісні «Вишневий сад», а також інші колективи і виконавці – вихованці Ювіляра.

Серед почесних гостей, які завітали на свято, був митрополит Вінницький і Барський Симеон та представники духовенства Вінницько-Барської єпархії. Наприкінці концерту митрополит Симеон привітав Адама Дзюбу і побажав йому творчого натхнення, Божої ласки і допомоги у його добрих справах. Архіпастир зауважив, що Ювіляр є не лише чудовим музикантом і хормейстером, а й педагогом, який прививає своїм учням любов до Батьківщини і рідного краю, повагу до традицій українського народу і в тому числі до духовної християнської традиції. Сам Адам Степанович є постійним парафіянином Преображенського собору Вінниці і відданим вірянином Православної Церкви України.

За внесок у розвиток культурної і духовної української спадщини та за заслуги перед Православною Церквою України та українським народом митрополит Симеон з благословення Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, вручив Адаму Дзюбі Орден Святителя Миколая.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал