Митрополит Симеон взяв участь у богослужінні в Свято-Феодосіївському ставропігійному монастирі столиці

У дванадцяту неділю після П’ятдесятниці та в день свята перенесення мощей преподобного Феодосія Печерського, 27 серпня 2023 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у Свято-Феодосіївському ставропігійному чоловічому монастирі міста Києва. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, архієпископ Вишгородський Агапіт, намісник монастиря архімандрит Макарій, братія обителі та запрошене духовенство.

Після читання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Під час відправи також лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

Наприкінці Божественної літургії відбувся урочистий Хресний хід навколо храму, після якого Предстоятель відзначив захисників України, волонтерів та благодійників церковними нагородами.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал