Митрополит Симеон взяв участь у освяченні храму та Літургії, які очолив Предстоятель ПЦУ на Житомирщині

2 червня 2023 року, під час свого Першосвятительського візиту до Житомирсько-Овруцької єпархії Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній завітав у смт Брусилів, де звершив освячення храму на честь Воскресіння Христового, який громада будувала впродовж пʼяти років, та очолив першу Божественну літургію в новоосвяченому храмі. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Хмельницький і Камʼянець-Подільський Павло, настоятель храму протоієрей Олег Романина та місцеве духовенство.

За богослужінням також молилися представники місцевої влади та численні віряни.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів. Також Митрополит Епіфаній возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Смт Брусилів – це мала батьківщина митрополита Іларіона (Огієнка), який мріяв, щоб була в Україні своя автокефальна помісна Українська Православна Церква, і зробив дуже і дуже багато для її становлення.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал