Митрополит Симеон взяв участь у зустрічі Предстоятеля з одеською молоддю

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній 20 жовтня 2023 року під час Першосвятительського візиту в приміщенні Одеського обласного академічного драматичного театру провів зустріч зі старшокласниками, які є дітьми війни. Серед них були сироти, були ті, хто пережив окупацію на Херсонщині, Харківщині, були внутрішньо переміщені особи. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Митрополит Епіфаній спілкуючись з молоддю відповів на їхні запитання про війну, про її різні складові, чинники, наслідки. Також спілкувалися про те, що зараз, хоч і поступово, але Україна очищається: і від ворога на фронті, і духовно, від ярма «русского міра», від неправди. Говорили про навчання, знання, досвід, «школу життя» – про те необхідне, той фундамент, без якого людина не має опори, чітких орієнтирів, переконань.

Також Предстоятель відповів на запитання молоді: як зрозуміти своє покликання?

З юних літ я мав бажання обрати шлях духовного зростання, бути священнослужителем. І я свідомо обрав цей шлях, хоча було й багато перепон на ньому. Але Господь був зі мною, Він мене вів цим шляхом… І ось я тут. Головне – обирати те, що подобається саме вам, до чого лежить ваша душа. Є багато модних, престижних, високооплачуваних професій, але якщо до них у вас не буде лежати душа, то не буде успіху. Ви повинні обрати той шлях, який вам до вподоби, щоби йти ним і досягати успіхів. За словами святого апостола Павла, життя – це певною мірою біг, марафон, але ми повинні бігти не заради того, щоб бігти, а заради того, щоб досягнути цілі й отримати нагороду, духовне зростання, успіх.

Обирайте те, що вам до душі. Я обрав свій шлях, я йду ним і буду йти до кінця. І ви повинні правильно обрати, щоб вам це подобалось, щоб ви цим жили і від тієї праці отримували справжню духовну насолоду. Бо лише тоді ви будете почуватися щасливими.

Є багато відтінків людського щастя. Але справжнім, найвищим проявом людського щастя є життя в Бозі. Від земних благ можна відчувати тимчасове задоволення, але не повноцінне щастя. Бо можна бути багатою людиною, але духовно бідною і нещасною. Тому краще бути духовно багатою і щасливою людиною. Тож прагніть бути щасливими і радійте своїм успіхам, будьте вдячними за те, що маєте та прагніть поширювати радість навколо. Памʼятайте, що ми завжди відкриті для молоді»,

– наголосив Предстоятель.

Також Митрополит Епіфаній відповів на інші запитання молоді.

Завершилася зустріч виконанням хором духовних піснеспівів та спільною світлиною.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал