Митрополит Симеон взяв участь в освяченні храму та співслужив Предстоятелю за Божественною літургією у Дрогобичі

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у день свята Різдва Іоана Предтечі, Хрестителя Господнього, 7 липня 2023 року, під час архіпастирського візиту до Дрогобицько-Самбірської єпархії завітав у місто Дрогобич. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Його Блаженство звершив освячення престолу монастирського храму на честь Різдва Іоана Хрестителя, а також очолив в ньому першу Божественну літургію.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Ужгородський і Хустський Кирил, настоятель храму архімандрит Никон та місцеве й запрошене духовенство.

За богослужінням молилися захисники України, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, голова Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, народні депутати, меценати та численні віряни.

Після прочитання Євангелія Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви виголосив першосвятительське слово проповіді.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули внаслідок російської атаки у Львові та по всій Україні.

Також Митрополит Епіфаній возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Наприкінці Божественної літургії Предстоятель відзначив високими церковними нагородами воїнів – наших новітніх героїв, меценатів, волонтерів, представників влади та вірян.

Архієпископ Яків в свою чергу висловив вдячність Блаженнійшому владиці за Першосвятительський візит та побажав Богом благословенних успіхів у розбудові нашої Української Православної Церкви.

Завершилося святкове богослужіння многоліттям.

Після урочистої Божественної літургії Блаженнійший Митрополит Епіфаній освятив хрест, встановлений в памʼять про героїв Дрогобиччини, які полягли у російсько-українській війні.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал