Митрополит Симеон взяв участь в урочистому богослужінні з нагоди 1036-ї річниці Хрещення України-Руси (ФОТО, ВІДЕО)

У день пам’яті святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого та в 1036-ту річницю Хрещення України-Руси й у День Української Державності, 15 липня 2024 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужив митрополит Вінницький і Барський Симеон, єпископат та духовенство зі всієї України, а також особистий представник Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, старець-митрополит Халкидонський Еммануїл.

Після читання Євангелія Блаженнійший владика возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

На запричасному стиху митрополит Білоцерківський Євстратій виголосив Послання Священного Синоду з нагоди 1036-ї річниці Хрещення України-Руси.

Наприкінці богослужіння відбувся молебень до святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого, після якого до присутніх звернувся зі словом старець-митрополит Халкидонський Еммануїл.

Окрім того, першосвятительське слово з нагоди свята виголосив Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополит Епіфаній.

За матеріалами пресслужби Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ)

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал