Митрополит Симеон взяв участь в урочистостях з нагоди 50-річчя Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони

23 березня 2023 року у Вінницькому вищому професійному училищі Департаменту поліції охорони відбулися урочисті заходи, що були присвячені 50-річчю закладу та випуску курсантів.

На запрошення керівництва училища урочисті заходи відвідав митрополит Вінницький і Барський Симеон. Владику супроводжував настоятель храму святителя Миколая, що діє при училищі, протоієрей Вячеслав Буданевич. Серед почесних гостей були були начальник Департаменту поліції охорони Олексій Березневич, голова Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко, директор департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Вінницької ОВА Богдан Зубчик, директор департаменту гуманітарної політики Вінницької ОВА Володимир Буняк та інші.

Перед початком урочистостей присутні вшанували пам'ять загиблих у російсько-українській війні хвилиною мовчання.

До керівництва закладу та випускників з вітальним словом звернувся митрополит Симеон. Владика зауважив, що під час учбового процесу курсанти навчалися охороняти порядок, а також берегти життя людей, адже кожна людина є великою цінністю перед Богом. Тому митрополит Симеон закликав майбутніх поліцейських відповідально ставитися до своїх обов'язків.

Митрополит Симеон привітав начальника училища полковника поліції Олександра Залізняка, викладачів і курсантів з Ювілеєм закладу і побажав їм бути завжди під охороною Божою та покровом і опікою Пресвятої Богородиці. З благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія митрополит Симеон нагородив Олександра Залізняка медаллю «Хрест Свободи», а начальника відділення кадрового забезпечення Наталію Коров'якову Грамотою Предстоятеля ПЦУ. Також Владика передав училищу ікону Ангела Охоронця.

Митрополит Симеон прочитав молитву і окропив усіх присутніх святою водою на благословення на успішну працю.

Після урочистостей гості мали змогу ознайомитись з показовими навчаннями із затримки злочинців, а також огляґнути навчальні кабінети і зразки спорядження. Гості також відвідали храм святителя Миколая, який діє при училищі.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал