Митрополит Симеон взяв участь в урочистостях з нагоди 50-річчя Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності

15 вересня 2022 року у Вищому професійному училищі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбулися урочисті заходи, присвячені Дню рятівника, 50-річчю закладу та складанню присяги курсантами.

На запрошення керівництва училища урочисті заходи відвідав митрополит Вінницький і Барський Симеон. Серед почесних гостей були заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк, начальник Головного управління ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук, представники керівництва Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, профільних навчальних закладів з Черкас та Хмельницького.

Під час урочистостей було відкрито навчальний клас для проведення відеоконференцій, оновлений музей та меморіал рятувальникам, які загинули при виконанні службового обов’язку. Митрополит Симеон окропив святою водою пам'ятний знак, після чого усі присутні вшанували загиблих покладанням квітів.

Також під час заходу 218 курсантів та ліцеїстів Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності у Вінниці склали Присягу на вірність державі та народу України.

Після прийняття присяги до курсантів та ліцеїстів з вітальним словом звернувся митрополит Симеон. Владика зауважив, що молоді люди обрали не просто найкращий фаховий заклад, а й один із благородніших напрямків людської діяльності, який пов’язаний із наданням допомоги тим, хто опинився у важких та небезпечних обставинах. Архіпастир підкреслив, що головними моральними якостями справжнього рятівника є жертовність і самовідданість, які базуються на одній з головних християнських заповідей – любові до ближнього. Тому митрополит Симеон закликав майбутніх рятувальників відповідально ставитися до кожного заняття і навчально-практичного заходу, щоби отримати від досвідчених вчителів повноту необхідних знань і навичок і в той же час не забувати вчитися любові до ближніх, читаючи Євангеліє, і молитися, тому що, як зауважив Архієрей, відомо багато випадків, коли молитва допомагала і рятувала у найнебезпечніших ситуаціях.

Митрополит Симеон привітав начальника училища полковника служби цивільного захисту Миколу Говорущака, викладачів, курсантів, студентів і ліцеїстів з 50-річчям закладу і побажав їм бути завжди під охороною Божою, під покровом і опікою Пресвятої Богородиці. Владика благословив рятувальників іконою Архістратига Божого Михаїла та подарував закладу приміник Святого Письма.

Після вітального слова митрополит Симеон прочитав молитву і окропив усіх присутніх святою водою у благословення на успішне навчання і працю.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал