Митрополит Симеон звершив Божественну Літургію у м. Житомирі

28 листопада 2022 року, у день пам'яті преподобного Паїсія Величковського, на запрошення єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у Свято-Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира. Владиці співслужили архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Богородчанський Феогност, місцеве духовенство та гості у священному сані. Під час Літургії було піднесено молитви про Перемогу України. Також єпископ Паїсій під час Літургії звершив священницьку хіротонію над кліриком Житомирсько-Овруцької єпархії.

Після Літургії та молебню митрополит Симеон привітав єпископа Паїсія з Днем тезоіменитства. Владика Симеон побажав Архіпастирю заступництва преподобного Паїсія, Божої допомоги в служінні Святій Христовій Церкві та довгих років життя, а також вручив богослужбову просфору і подарував ікону святителя Миколая.

Усі, хто молився у храмі, мали змогу вклонитись чудотворній мироточивій іконі Пресвятої Богородиці з Вінниччини - "Іверська-Мирненська (Мироточива)", яка прибула до Житомира напередодні.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал