Митрополит Симеон звершив чин відспівування загиблого офіцера Романа Карпова

22 жовтня 2022 року у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці було звершено чин похорону майора (звання присвоєно посмертно) Романа Карпова. Богослужіння очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Владиці співслужили клірик собору протоієрей Василій Коровай та капелан ЗСУ протоієрей Віктор Чверкун. Разом з батьками та рідними молилися військовослужбовці, педагоги, друзі офіцера та прості вінничани, котрі прийшли віддати шану Герою-земляку.

Майор Карпов загинув від ворожої кулі, виконуючи бойове завдання у Харківській області у квітні 2022 року. Лише у жовтні, після успішного контрнаступу ЗСУ та деокупації Харківщини, тіло воїна вдалося забрати і привезти у рідне місто.

Після закінчення Чину похорону митрополит Симеон звернувся до присутніх з архіпастирським словом, у якому висловив співчуття батькам загиблого офіцера Олександру і Наталії, рідним і близьким, бойовим побратимам. Архієрей закликав присутніх щодня згадувати у молитвах Романа та тисячі інших героїв, які віддали за Україну і українців найдорожчий дар, який їм був дарований Богом, - життя.

Майора Романа Карпова поховали з офіцерськими почестями на Алеї Героїв міського кладовища (на Сабарові).

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал