Митрополит Симеон звершив Літургію та привітав керуючого Хмельницькою єпархією з Днем Ангела

12 липня 2022 року, у день пам'яті святих першоверховних апостолів Петра і Павла, на запрошення єпископа Хмельницького і Кам'янець-Подільського Павла митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у кафедральному соборі на честь святого апостола Андрія Першозванного м. Хмельницький. Його Високопреосвященству співслужили: архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Дунаєвецький Марк, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський Павло, єпископ Богородчанський Феогност та місцеве духовенство.

Під час відправи була піднесена молитва про Перемогу Українського війська над російськими загарбниками. За богослужінням була звершена ієрейська хіротонія.

Після Літургії був звершений молебень та прочитана молитва святим апостолам Петру і Павлу.

По завершенні богослужіння митрополит Симеон привітав керуючого Хмельницькою єпархією єпископа Павла від себе особисто та від духовенства і вірян Вінницько-Барської єпархії з Днем Ангела. Архіпастир побажав владиці Павлу Божої допомоги у архіпастирському служінні на благо Церкви Христової та молитовного заступництва святих апостолів Петра і Павла.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал