Митрополит Симеон звершив святкове богослужіння у храмі, громада якого нещодавно приєдналася до ПЦУ

7 липня 2022 року, в день свята Різдва святого Іоана Предтечі, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому храмі с. Заливанщина Хмільницького благочиння. Громада цього храму на чолі з настоятелем протоієреєм Віталієм Трачем нещодавно долучилася до канонічної помісної Православної Церкви України.

У богослужінні взяли участь представники духовенства з Вінниці та Хмільницького благочиння на чолі з благочинним протоієреєм Георгієм Дончаком. Під час Літургії були піднесені молитви за Україну, перемогу Українського війська і справедливий мир.

Після закінчення Божественної літургії був відправлений молебень з особливими проханнями за українських воїнів, за перемогу України, за поранених бійців, за людей, які страждають від війни: вимушених переселенців та тих, хто перебуває під окупацією.

Також були виголошені подячні прохання Всемилостивому Господу Ісусу Христу за настоятеля та церковну громаду с. Заливанщина, які приєдналися до Православної Церкви України, зробивши крок до єднання православних українців в єдиній помісній Українській Православній Церкві.

Після молебню митрополит Симеон звернувся до присутніх з архіпастирським повчанням.

Насамкінець Архіпастир подякував усім благодійникам Свято-Троїцької парафії та парафії сусіднього села Голендри, де під керівництвом протоієрея Віталія Трача та його сина ієрея Назарія будується новий храм Православної Церкви України.

Протоієрей Віталій Трач звернувся до митрополита Симеона з натхненним словом, у якому розповів про шлях своєї громади до канонічної помісної Православної Церкви України і подякував владиці за терпіння, молитви і жертовне служіння Святій Христовій Церкві і Правді Божій.

Завершуючи спілкування з паствою, митрополит Симеон подякував усім присутнім матерям і батькам, чиї діти і чоловіки захищають Україну на полі бою, і особливо батькам, чиї діти віддали своє життя за Україну, і закликав усіх присутніх до молитви за справедливий мир для України.

Після богослужіння у Заливанщині митрополит Симеон відвідав с. Голендри, де ознайомився з ходом будівництва храму на честь святої праведної Анни та поспілкувався з його фундатором Станіславом Сергійовичем Андрійчуком. Користуючись нагодою, Архієрей передав слова вдячності першому жертводавцю і фундатору храму, який наразі перебуває в Америці, - Олександру Васильовичу Яремчуку.

Того ж дня митрополит Симеон разом з настоятелем ієреєм Юрієм Волощуком та супроводжуючими оглянув хід зовнішніх ремонтних робіт у храмі Покрови Пресвятої Богородиці с. Черепашинці Хмільницького району.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал