На батьківщині преподобного Феофіла Київського, в день його пам'яті звершена Божественна Літургія

28 жовтня 2023 року, на 170-ту річницю з дня блаженної кончини преподобного Феофіла Київського, Христа заради юродивого, на його малій батьківщині, у с. Махнівка Хмільницького району на Вінниччині, була завершена Божественна літургія.

Урочисте богослужіння очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Його Високопреосвященству співслужило духовенство Козятинського благочиння на чолі з благочинним протоієреєм Валерієм Кушніром, настоятель храму ієрей Володимир Білик, благочинний Козятинського благочиння Вінницько-Тульчинської єпархії протоієрей Роман Масира та представники духовенства з Вінниці.

Під час Літургії підносилась молитва за Україну та перемогу українського війська, а також заупокійна за полеглих захисників України і мирних жителів, які загинули під час війни.

На малому вході митрополит Симеон, з благословення Предстоятеля Православної Церкви України, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, возвів у сан протоієрея настоятеля храму святого апостола Луки села Михайлин священника Олексія Якубівського.

Одразу після Літургії був відправлений молебень до преподобного Феофіла Київського перед іконою з часткою його святих мощей, яка була привезена у храм на урочистості.

На завершення святкування митрополит Симеон звернувся до присутніх з проповіддю, у якій нагадав основні події з життя святого земляка жителів Махнівки і розповів про значення його духовних подвигів, за які преподобний Феофіл був прославлений Церквою і зарахований до лику святих.

Настоятель храму ієрей Володимир від імені парафіян подякував Архіпастирю за візит і спільну молитву.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Pоздрукувати матеріал